Vrijdag, 07 oktober 2022

Uitstappen

 

 

 • Villanueva de la Concepcion (op 7 km van onze B&B): ons dorp waar men op maandag kan genieten van de plaatselijke markt. Er zijnheel veel lokale bars en restaurants waar men de typische tapas kan proeven. Midden augustus is er de Feria de Villanueva de la Concepcion waar heel wat toeristische activiteiten voor groot en klein plaatsvinden .
 • El Torcal (op 15 km van onze B&B): een natuurpark, meer dan 160.000.000 jaar oud. Het is bekend om zijn pannenkoekenformatie, typische fauna en flora. In rustige periodes kan men steenbokken van nabij bekijken. Je kan er tevens gieren, arenden en buizerds spotten. Je kan hier prachtige natuurwandelingen ondernemen, vrij of met een gids. El Torcal is een oase van rust.
 • Antequera (op 30 km  van onze B&B) is een oude stad met heel wat cultureel erfgoed. De Dolmen, het Alcazaba, wel 27 kerken om te bezichtigen, leuke straatjes op en neer ... De berg der geliefden ‘Peña de los Enamorados‘ ligt aan uw linkerzijde bij het binnenrijden van de stad.
 • El Chorro (32 km verwijderd van onze B&B) - El Caminito del rey: een wandelpad langsheen een kloof, helemaal gerestaureerd en zeer veilig (weliswaar niet toegankelijk voor kinderen  minder dan 9 jaar). Tickets tijdig reserveren op de website www.caminitodelrey.info. Best ook een ticket voor de bus erbij reserveren.
 • Het stuwmeer El Guadalhorce en Embalse del conde de Guadalhorce : hier kan men genieten van een middag rustig kuieren aan het meer, net als op het strand, zwemmen, pedalo’s huren, cano varen, picknicken, ...
 • Nerja, dit stadje ligt aan zee, heeft kleine rustige baaien en voorziet in prachtige wandelingen die kunnen gemaakt worden in het natuurpark El Tejeda en Sierra de Almijara. De wandeling door Rio Chillar is geweldig leuk om met kinderen te ondernemen.
 • Ronda (op 1u 45'  van onze B&B) is een oude stad verdeeld in 2 stukken. Puente Viejo en Puente Nuevo, gesplitst door de rio Guadalevin, liggen op 750 m boven zeeniveau. De oude stad ingaan en genieten van de pracht van de oude gevels en straatjes en tijd maken voor een tapas en een drankje op één van de terrasjes moet u echt doen.
 • Malaga (op  40km verwijderd van onze B&B) is volgens ons de mooiste stad in Andalusië. U kan er genieten van de zee. De haven, de oude stad, de vele musea, oude pleinen, talrijke markten, de overdekte markt Atarazanas en de vele vernieuwde wijken rondom het centrum behoren tot toeristische trekpleisters.
 • Nabij zijn de stranden van Pedregalejo en El Palo vauit Malaga te bereiken met de wagen of per fiets en zijn heel aangenaam om te doen. Je vindt er kleinere stranden, typisch Spaans, vele strandrestaurantjes (Chiringuitos). Je kan hier heerlijke gegrilde sardines eten op een spie.
 • Granada (op 1u 15' van onze B&B) ligt aan de voet van de Sierra Nevada, bekend om het Alhambra. De typische wijken, het Albayzin en Sacromonte, de kathedraal zijn andere interessante plaatsen om te bezoeken. Tip: boek tijdig jullie tickets voor het Alhambra general.  Avontuurlijk Granada : de hangbruggen aflopen is de max.
 • Cordoba (op 1u 45'   van onze B&B) ligt aan de Guadalquivir bekend om zijn Alcazar, Medina Azahara, de Mezquita, 
 • Sevilla (op 2u en 30minuten  van onze B&B) ligt aan de rivier Guadalquivir, bekend om zijn kathedraal van Sevilla met de toren Giralda, het Alcázar en de Torre del Oro, Plaza de Espana, de Sevillaanse wijk Triana, de wijk Santa Cruz, de wijk El Arenal, de wijk Alameda, de wijk Maria Louisa zijn tevens meer dan de moeite waard om te bezichtigen. Wie een specifieke tour of activiteit in Sevilla wenst te ondernemen kan terecht bij de volgende organisatie (http://www.piatours.nl)

Laatste nieuwtjes

Booking.com - Guest review Awards 2018

Booking 2018

Contactinformatie

Eigenaar & uitbater:  Fabi Zasada

Adres: Brd Pastelero - 29230 Villanueva de la Concepcion

Tel: +34 695 997 788

Email: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Website: www.nuestrocielo.be

GPS: Breedtegraad : 36,895149 - Lengtegraad : -4,578375

Routebeschrijving: klik hier